zondag 12 augustus 2012

11/8 Evelyn is Europees kampioen U23!

In het Nederlandse Goes heeft Evelyn zich zaterdag gekroond tot Europees kampioen op de weg in de leeftijdscategorie onder 23 jaar. Ze haalde het na 129 kilometer in een massasprint, voor de Italiaanse Guarischi en de Nederlandse de Baat. De zege kwam er na een knap staaltje ploegwerk van het Belgische team.

Op een schuchtere ontsnappingspoging van de Franse Rousse en de Litouwse Sosna na kende het wedstrijdbegin een eerder gesloten verloop. Pas op een dertigtal kilometer van de finish brak de wedstrijd echt open en vanaf dan viel het niet meer stil. Eerst probeerden Van der Breggen en Ratto het. Daarna gingen Schnitzmeier, Longo Borghini, Borovychenko en Pieters aan de haal. Twee keer werden de vluchters echter opnieuw tot de orde geroepen door het peloton, onder meer onder impuls van het Belgische team.

Toen in de laatste ronde opnieuw Van der Breggen, Cecchini en uittredend Europees kampioen Larisa Pankova wegreden en in een mum van tijd 25 seconden voorsprong namen, leek de koers gereden. De Belgische dames legden zich echter niet neer bij de situatie en haalden alles uit de kast om de kloof te dichten. Seconde voor seconde liep het verschil terug en op iets meer dan een kilometer van de finish waren ook die drie eraan voor de moeite. In de laatste rechte lijn kwam Evelyn eigenlijk net iets te vroeg op kop, waardoor de tegenstand nog gevaarlijk dicht kwam opzetten. Op de streep hield ze nog een half wiel over, meer dan genoeg om de Europese titel binnen te halen en haar mooiste zege uit haar nog jonge carrière te boeken. Proficiat!

Volledige uitslag


thumb

Geen opmerkingen:

Een reactie posten