maandag 4 maart 2013

3/3 Omloop van het Hageland: 78ste

Het Vlaams-Brabantse Tielt-Winge verwelkomde een omvangrijk peloton voor de tweede manche van de Lotto Cycling Cup. Liefst 188 rensters namen de start. Samen met de hoge snelheid en de smalle wegen zorgde dit van bij de eerste kilometers al voor een langgerekt peloton en een deur die achteraan wagenwijd openstond. Een gevolg was dat het moeilijk was om een aanval op te zetten die verder droeg dan enkele honderden meters.

Een gesloten peloton van een 100-tal rensters begon aan de plaatselijke ronden, met daarin telkens een beklimming van de Roeselberg. Evelyn hield aanvankelijk goed stand in de eerste groep, maar op een 20-tal kilometer van het einde eisten de inspanningen hun tol en moest ze vooraan de rol lossen. Ze maakte de wedstrijd wel nog vol en deed daarmee de broodnodige wedstrijdkilometers op voor de belangrijke wedstrijden die er de komende weken aan zitten te komen. 

Vooraan probeerde Van der Breggen samen met Johansson en Longo Borghini met een ultieme aanvalspoging een groepssprint te ontlopen, maar alles liep te terug samen. In een chaotische sprint was het de Nieuw-Zeelandse Collins die de overwinning in de wacht wist te slepen. Met een 8ste plaats voor Majerus wist Sengers opnieuw een top 10-notering te versieren. Ook Van der Breggen en De Vuyst wisten zich in de top 20 te nestelen, wat een 2de plaats in het ploegenklassement opleverde. De Vuyst behield ook de leiderstrui.

Foto's
Update 5/3: Samenvatting

Geen opmerkingen:

Een reactie posten