donderdag 6 juni 2013

6-9/6 Eumakumeen Euskal Bira

De eerste rit was een kolfje naar de hand van de snelle dames, want - ondanks een helling van 3de categorie - de minst lastige van de vier. Evelyn was gebrand op een sterke prestatie, maar pech verhinderde haar alweer mee te doen voor de prijzen. Ze kwam namelijk in de eerste koershelft ten val doordat ze een valpartij net voor haar niet kon ontwijken, met een pijnlijke knie als gevolg. Ze maakte de koers wel nog vol in het peloton, maar meesprinten zat er jammer genoeg niet in. Het werd inderdaad een massasprint, waarin Vos de sterkste bleek. Ze haalde het voor haar landgenotge Visser.

Het vervolg van de ronde werd een beetje gehypothekeerd door de val in de eerste rit en ook wel door het hele slechte weer. Gelukkig verhinderden Evelyn's blessures haar niet om verder te rijden en is ze het slechte weer onderhand wel gewend, zodat ze haar belangrijkste objectief, namelijk klimritme op doen met het oog op het BK in La Roche, wel heeft kunnen verwezenlijken. Ze reed de twee ritten in lijn en de tijdrit die nog volgden probleemloos uit, zij het op geruime afstand van de toppers. Missie geslaagd dus, zodat Evelyn het BK met vertrouwen tegemoet kan kijken.

De ronde werd overigens gewonnen door Johansson, die ook rit 2 en de tijdrit op haar naam schreef. Ploeggenote Van der Breggen werd mooi 4de. Alle uitslagen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten