woensdag 21 augustus 2013

Vargarda: 4de in ploegentijdrit, 45ste in wegrit

Afgelopen weekend stond in het Zweedse Vargarda een dubbele wereldbekermanche op het programma. Vrijdag konden de teams zich meten in een ploegentijdrit over 43 km, zondag was er een wegrit over 132 km.

De ploegentijdrit was een kolfje naar de hand van Specialized-Lululemon, die konden rekenen op grote motoren als Ellen Van Dijk en Evelyn Stevens. Ze zetten een tijd neer van net geen 54 minuten, goed voor een gemiddelde van maar liefst 46,7 km/u. Daarmee deden ze 38 tellen beter dan Rabo. Orica eindigde derde op 1'26. Sengers werd knap 4de. Evelyn deed wat van haar verwacht werd, namelijk zoveel mogelijk werk verzetten tot de laatste klim op een 5-tal kilometer van de meet. Daar haakte ze af, maar ze mag desalniettemin terugblikken op een mooie tijdrit en een voor het team meer dan puike prestatie.

In de wegrit was het alweer Lululemon die de hoofdrol speelde. Zij maakten de koers hard van in het begin, waardoor heel wat dames al vroeg de rol moesten lossen. Evelyn kon voorin blijven, maar zat jammer genoeg te ver om mee te gaan in een vroege vlucht van een 12-tal rensters, die iets later vervoegd zou worden door toppers als Vos en Johansson. De vogels waren gaan vliegen, zodat vooraan gestreden kon worden voor de overwinning. Ploeggenote Kneteman effende het pad voor wereldkampioene Vos, die het haalde voor Johansson en Pieters. Vos werd zo zeker van winst in de Wereldbeker, met nog 1 manche voor de boeg. Evelyn eindigde in het peloton op een 45ste plaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten