zondag 18 maart 2012

19de in Padova (17/3) - 1ste overwinning in Fays-le-Franc (18/3)

Alweer een druk wielerweekend met zaterdag de Classica Città di Padova in Italië (1.2) en zondag een wedstrijd op eigen bodem in Fays-le-Franc (1.15).

Zaterdag stond een sterk deelnemersveld aan de start, met o.a. wereldkampioene Giorgia Bronzini. Evelyn maakte deel uit van een kopgroep van een 10-tal rensters, waaronder Emma Johansson en Trixi Worrack. De ontsnapping hield bijna stand tot de finish maar door onder meer achtervolgingswerk van de ploeg van Bronzini, niet vertegenwoordigd in de kopgroep, werden ze op 500 meter voor de streep weer tot de orde geroepen. De Amerikaanse Small wist net uit de greep van het peloton te blijven en won. Evelyn werd gegrepen door het sprintende peloton en eindigde uiteindelijk 19de.

Zondag had Evelyn meer geluk. Opnieuw was ze mee in een vlucht, maar ditmaal droeg die wel tot het einde. Dankzij het werk van ploeggenotes Petra Dijkman en Marie Lindberg bleef het verschil met enkele vroege vluchters beperkt. In de finale kwam Evelyn toch nog in de spits van de westrijd terecht. In de sprint kon ze het mooi afmaken en boekte zo de eerste zege van het seizoen, voor Goss en De Vuyst.

Resultaten:
17/3 Classica Città di Padova
18/3 Fayt-le-Franc

Update 27/3: link naar videoverslag

1 opmerking: