dinsdag 27 maart 2012

25/3 Gent-Wevelgem: 45ste plaats

Zondag stond Evelyn aan de start van Gent-Wevelgem. In tegenstelling tot wat de naam laat vermoeden was de startplaats Middelkerke en ging het ook niet om een echte klassieker, want geen UCI-wedstrijd. Toch waren vrijwel alle topteams vertegenwoordigd en gingen meer dan 100 rensters van start. Ook het parcours was een klassieker waardig, want via de kust ging het naar de Westhoek en Heuvelland, waar onder meer de Kemmelberg bedwongen moest worden.

In de eerste wedstrijdhelft brak het peloton in twee stukken. Evelyn was vertegenwoordigd in de kopgroep van een 40-tal rensters. De wedstrijd leek dan al in een beslissende prooi gevallen, maar een slechte verstandhouding vooraan zorgde ervoor dat (het grootste deel) van de tweede groep kon terugkeren. Koers te herdoen en dus moest de heuvelzone voor afscheiding zorgen. De Britse Armistead ging er meteen vandoor en kreeg De Vocht met zich mee. De Vocht moest op de Kemmelberg echter al snel lossen, waardoor Armistead alleen voorop kwam. Ze maakte er een indrukwekkende solo van, die ze met succes afrondde. Ze kwam met bijna een minuut voorsprong over de streep. Slappendel en Daems tekenden voor plaats 2 en 3.

Evelyn zat te ver in de heuvelzone en kon de kloof met een eerste achtervolgende groep net niet overbruggen. Ze strandde uiteindelijk op een 45ste plaats. Niet slecht, maar ze had er meer van verwacht. Volgende week wacht met de Ronde van Vlaanderen het échte grote werk. Tijd voor revanche?

De volledige uitslag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten