zondag 17 juni 2012

14-16/6 RaboSter Zeeuwsche Eilanden

De laatste horde die voor het BK moest genomen worden was de Ster der Zeeuwse Eilanden, een driedaagse etappekoers bestaande uit een tijdrit over 5 km in het stadscentrum van Middelburg en 2 ritten in het mooie maar winderige Zeelandse dijk- en polderlandschap.

In de tijdrit donderdag zette Evelyn een tijd neer van 6:35.44, wat een gemiddelde snelheid opleverde van 45,5 km/u. Hiermee eindigde ze op een 23ste plaats op 16 seconden van winnares Slappendel.

In rit 2 zorgde de wind er voor dat het peloton in de eerste wedstrijdhelft uiteenviel in verschillende groepjes. Evelyn peddelde attent mee in het koppeloton, tot het noodlot toesloeg. Samen met nog enkele andere rensters kwam ze ten val. De fysieke schade viel gelukkig nogal mee, maar ze moest wel wachten op een nieuwe fiets. Omdat de volgwagen even op zich liet wachten verloor ze veel tijd. Daardoor kwam ze in een achtervolgend groepje terecht, waarin ze de wedstrijd rustig uitreed. Weg klassementsambities.

Zaterdag stond de langste etappe op het programma, een rit van 130 km over o.a. de Oosterscheldekering en de 5 kilometer lange Zeelandbrug. Evelyn was in het begin van de wedstrijd alweer betrokken in een valpartij, maar zonder veel erg. De wedstrijd werd voor het overige gekenmerkt door veel ontsnappingspogingen, maar door de strakke wind waren die nooit een lang leven beschoren. Het werd dus sprinten in de straten van Westkapelle. Evelyn versierde een mooie tweede plaats, na een beresterke Kirsten Wild, die ook de eindzege pakte. Evelyn eindigde door haar val in het klassement als 76ste.

Rit 1
Rit 2
Rit 3
Eindklassement

1 opmerking:

  1. Knappe prestatie! Tijdrit en eindsprint slotetappe. Jammer van de val en eindklassement, maar nu spaar je daar extra krachten voort Bk. Alvast veel succes.

    Grtn, Dirk.

    BeantwoordenVerwijderen