maandag 25 juni 2012

24/6 BK in Geel: 6de

Evelyn heeft zondag in Geel haar Belgische titel jammer genoeg niet kunnen verlengen. Ze kon niet optornen tegen de overmacht van het Topsport Vlaanderen-team, dat met 9 dames aan de start stond en vastbesloten was om de titel binnen te halen.

In een leuke wedstrijd werd in schuifjes een kopgroep van 23 rensters gevormd met daarin alle favorieten. Even voor half koers zag het er nochtans niet goed uit voor Evelyn. Van bij het begin regende het aanvallen en 2 groepjes konden wegrijden. Evelyn keek nog even de kat uit de boom, maar toen het verschil opliep tot een minuut reageerde ze toch, samen met onder andere Liesbet De Vocht. In een mum van tijd dichtten ze de kloof met de 2 groepjes die ondertussen samengesmolten waren. In de kopgroep van 23 gelukkig wel de twee ploeggenotes van Evelyn (Arnouts en Van Doorslaer), maar ook 6 rensters van Topsport Vlaanderen.

Zoals voorspeld kon worden was de koers daarmee nog niet in een definitieve plooi gevallen. De aanvallen bleven mekaar in sneltempo opvolgen en door haar favorietenrol werd telkens opnieuw naar Evelyn gekeken. Vier rensters raakten voorop: D'Hoore en Polspoel van Topsport-Vlaanderen, Henrion (Lotto-Belisol) en Daams (AA-Drink). Ze pakten snel 25 seconden. Kleo zag het gevaar in en Evelyn's ploeggenotes zetten zich op kop van de achtervolgende groep. Ze kwamen terug tot op 13 seconden, maar door een gebrek aan steun van de andere teams werd de achterstand opnieuw groter. Ook Sengers, met drie mee vooraan maar niet vertegenwoordigd bij de vier, zag liever één van de koploopsters winnen dan het risico te lopen om met Evelyn naar de finish te rijden en reed niet mee. Betreurenswaardig, zeker gezien het feit dat Evelyn hen vorig jaar nog de titel schonk.

Kleo stond er dus helemaal alleen voor en een sterke Polspoel zorgde er vrijwel in haar eentje voor dat de voorsprong groeide tot onoverbrugbare proporties. Ze deed dit uiteraard voor de snelle D'Hoore, die zo in een zetel naar de finish gebracht werd. Henrion en Daams ondernamen geen enkele aanvalspoging meer en dus werd het een sprint met vier. Daarin was D'Hoore zoals verwacht veruit de snelste. Ze won, voor Henrion en Daams. Evelyn sprintte 38 seconden later naar een 6de plaats.

Evelyn kon de hoge verwachtingen voor het BK dus niet inlossen, maar gezien het koersverloop was dit niet meer dan logisch. Ze voelde zich nochtans sterk, maar tegen het numerieke overwicht van Topsport-Vlaanderen en de tactische beslissingen van de andere blokken viel weinig te beginnen. Dan maar het vizier richten op de toekomst, met hopelijk een selectie voor de Olympische wegrit in Londen en voor het Europees Kampioenschap in Goes. Spannend...

Volledige uitslag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten