dinsdag 28 mei 2013

25/5 7-Dorpenomloop Aalburg en 26/6 Gooik-Geraardsbergen-Gooik

In het tweeluik van afgelopen weekend bleef een sprekend resultaat uit, deels door alweer de nodige portie pech, maar Evelyn toonde desalniettemin dat het de goede kant blijft uitgaan met de conditie.

Zaterdag stond Evelyn aan de start van de 7-Dorpenomloop in Aalburg, in de achtertuin van wereldkampioene Marianne Vos. De dames wisten meteen wie in het oog te houden. Evelyn besefte dat ze bij de pinken moest blijven om op het beslissende moment mee te zijn. Zij vertoefde dan ook steeds in de voorste gelederen van het peloton. Net op het moment dat de beslissende vlucht gestalte begon te krijgen sloeg het noodlot alweer toe. Evelyn kreeg een tik tegen het versnellingsapparaat, waardoor het bleef haperen. Er zat niks anders op dan te wisselen van fiets en de vogels gaan vliegen waren. Daarna wisselde ze nog een tweede keer. Desondanks wist ze toch nog een 14de plaats uit de wacht te slepen. Mits een beetje meeval zat er duidelijk meer in. Vos maakte haar favorietenrol waar en won de sprint van de kopgroep.
Volledige uitslag


Een dag later moest Evelyn alweer vol aan de bak voor een lastige koers in het mooie Pajottenland: Gooik-Geraardsbergen-Gooik. Kopvrouw van de dag Maaike Polspoel zat na de heuvelzone in een kopgroep van 7 dames. Evelyn volgde in een tweede groepje. Lotto had niemand vooraan dus zij probeerden tijdens de plaatselijke ronden de kopgroep in te lopen. Tevergeefs echter, de winnares zat vooraan. Johansson ging nog aan de haal samen met Slappendel en Polspoel. Ze bleek ook de sterkste en won, voor een zeer verdienstelijke Polspoel. Bij Evelyn zaten de benen minder fris dan een dag eerder, maar ze maakte de koers probleemloos vol in het sterk uitgedunde peloton. Ze werd 25ste.
Volledige uitslag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten