woensdag 22 mei 2013

Tour du Languedoc-Roussillon

De Tour de Languedoc-Roussillon werd geen succesverhaal. Eerst waren er de vele geruchten over een eventuele afgelasting, die duurden tot een dag voor de start. Er werd uiteindelijk beslist enkel de eerste rit af te gelasten, dus telde de ronde slechts 5 ipv 6 wedstrijddagen. Hiermee waren de organisatorische problemen niet volledig van de baan, want ook de huisvesting en de catering kon niet anders dan abominabel genoemd worden. Dit alles leidde ertoe dat enkele teams, waaronder Rabo, ervoor kozen forfait te geven. De wedstrijd ging dus onder een zeer slecht gesternte van start.

Ook sportief was de ronde geen voltreffer, althans niet voor Evelyn. In de eerste rit deed ze nog vlot mee voor de prijzen. Ondanks twee klimmen van derde categorie en een klim van tweede categorie kwam het peloton min of meer gegroepeerd richting finish. Een val veroorzaakte een breukje, waardoor Evelyn haar kansen niet voluit kon verdedigen. Ze werd 9de, maar hield een goed gevoel over aan de rit.

In de tweede - tevens ook moeilijkste - etappe ging Evelyn op aangeven van de ploeg al vroeg in de aanval. Na vele malen proberen raakte ze inderdaad met een klein groepje voorop, maar het vele klimwerk zorgde ervoor dat de vlucht al snel teniet werd gedaan. Evelyn betaalde de inspanningen tijdens het eerste gedeelte van de rit cash en moest de rest laten gaan. Ze stapte ontgoocheld en met een onvoldaan gevoel uit koers.

Evelyn betaalde dus leergeld, maar richt het vizier op de toekomst. Te beginnen met volgend weekend, waarin twee belangrijke wedstrijden op het programma staan. Het vormpijl gaat in de goede richting, hopelijk wordt dit in de volgende weken ook omgezet in een mooi resultaat.

De ronde zelf werd overigens gewonnen door Emma Pooley. Voorlopig is nog geen volledige uitslag beschikbaar (nog een organisatorische tekortkoming), maar van zodra dit wel het geval is geven we hem uiteraard mee.

Update 24/5: Alle uitslagen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten